czwartek, 23 października 2014

Zastosowanie olejku rycynowego w kosmetyce| Bella

Hej :)
Dziś będzie dość długi post, ale produkt który Wam przedstawię zdecydowanie zasługuje na uwagę!
Olej Rycynowy !

Co to jest ?
Olejek rycynowy pozyskuje się z egzotycznej rośliny zwanej Rącznikiem Pospolitym. W naszym klimacie jest to roślina jednoroczna. W medycynie stosuje się go w leczeniu zaparć, wrzodów skóry czy oparzeń oraz przy podrażnieniu błon śluzowych ciała. 
Na zdjęciu widać 100g produktu, dostępny jest też w mniejszej ilości - 30g. 
Cena jest śmiesznie niska - 7,95 zł za 100g. - Do kupienia w każdej aptece. 

Zastosowanie w kosmetyce:

Stosowany codziennie na brwi i rzęsy, rewelacyjnie wpływa na ich stan. Przyciemnienia, wydłuża i zagęszcza. Zauważalna jest też mniejsza łamliwość, wypadanie i kruszenie się rzęs! Wystarczy jedynie codziennie wieczorem nakładać czystą szczoteczką po tuszu odrobinę olejku na brwi i rzęsy!

Równie dobrze sprawdza się wmasowywany w naskórek i paznokcie! Przy regularnym stosowaniu zauważymy m.in. wzmocnienie się płytki paznokcia i jej mniejszą łamliwość, paznokcie stają się twarde i błyszczące, a skórki ładnie zadbane i miękkie. 

I miłośniczki włosów znalazły szeroką gamę zastosowań tego małego cudeńka! Wcierany w skalp powoduje mniejsze wypadanie włosów i ich szybszy wzrost! Więc dziewczyny zapuszczające włosy tak jak ja, olejek w ruch! Łagodzi również wszelkie podrażnienia skóry głowy. Wcierany zaś w końcówki zapewnia im dodatkową porcję nawilżenia i zabezpiecza je przed rozdwajaniem! Świetnie się sprawdzi również jako dodatek do masek i odżywek. Olejowa-nie nim całych włosów przynosi równie dobre rezultaty, co w przypadku innych olei. Z tym, że ten jest wyjątkowo gęsty:
Więc zaleca się nagrzanie go przed użyciem, bądź zmieszanie z innym olejem :)

Stosowany na wypryski, pomaga się ich pozbyć, wysuszając je! Jednak nie daje efektów natychmiastowych, konieczne jest stosowanie przez kilka dni :(

Osoby zmagające się z problematycznymi stopami, również go pokochają! Wystarczy wieczorem kilka kropel oleju wmasować w zrogowaciały naskórek, by każdego następnego ranka zauważać efekty! Już po kilku zastosowaniach stopy są widocznie miększe i rewelacyjnie nawilżone :)

Czy ten produkt ma wady?
Ma jak każdy inny. Stosowany za często na skórę może spowodować wysuszenie. 
Ma też niewiarygodnie nieporęczną butelkę!
Otwór butelki jest zdecydowanie za duży, polecam przelanie produktu do jakiejś buteleczki z pompką !

Mam nadzieję, że zaciekawiłam niektórych tym produktem. U mnie gościu już od dobrych dwóch lat i zawsze do czegoś się przydaje! W moim przypadku najlepiej się sprawdza do brwi i rzęs, oraz jako dodatek do masek. Stosuję go też w połączeniu z olejem Khadi na skalp :)
Moja ocena 5/5 
Rewelacyjny produkt za niską cenę. Jeśli jeszcze nie miałyście to serdecznie zachęcam do kupna.

Bella



1 komentarz:

  1. Mam i najczęściej używam do brwi, rzęs i włosów :) chociaż do skórek też się zdarza :)

    OdpowiedzUsuń